Két kihagyhatatlan őszi madaras program
2017. november 01. írta: Ízelítő

Két kihagyhatatlan őszi madaras program

A legnagyobb fiam 3 éves kora óta rajong a madarakért. Évekig meseolvasás után madár könyveket bújtunk, a kedvenc madarairól mindent tudni akart. A könyvek olvasásán túl számtalan olyan program van hazánkban, amelyen, ha részt veszel, akkor akár testközelből is láthatod őket. Rendszeres őszi eseményünk a hortobágyi daru-vonulás és a Tatai Vadlúd Sokadalom. Mind a két programot ajánlom gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A hortobágyi darufesztiválról ugyan már lekéstünk, de a fesztiváltól függetlenül vannak vezetett darutúrák hétvégén, amire a http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/darvak-vilaga/oldal/daruvonulas-a-hortobagyon oldalon lehet regisztrálni. Ha viszont már nincs hely a vezetett túrákra, akkor is érdemes ellátogatni a Hortobágyra, a Madárkórházba, a Látogatóközpontba, ahol megtekinthető a Darvak világa kiállítás számos más érdekesség mellett. A Hortobágyi Kisvasúttal elvonatozhatunk a Hortobágyi-halastóhoz, ahol távcső segítségével megfigyelhetők a madarak. A honlap szerint még október 20-a körül is kb. 75.000 daru volt ott. Az említett honlapon részletesen lehet tájékozódni minden lehetőségről.

20171030_183504.jpg

 Kép forrása: 9 éves fiam rajza

A Tatai Vadlúd Sokadalom a másik izgalmas madaras program, amit mindenkinek egyszer látnia kell. Minden november utolsó szombatján rendezik meg a tatai Öreg-tónál a Vadlúd sokadalmat. A fő attrakció a reggeli és esti vadlúdhúzás megtekintése (meghallgatása), ide is érdemes távcsövet magunkkal vinni. A vadlúdhúzáson kívül rengeteg gyerekprogram, madármegfigyelés, madárgyűrűzés, kiállítás van a tó körül. A www.vadludsokadalom.hu honlapon többet is megtudhatsz ezekről.

Ha viszont közvetlen környezetedben élő madarakat akarod megcsodálni,  a következő postunkban erről olvashattok. 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy like-ot, oszd meg másokkal is, valamint kövess minket a Facebookon, illetve Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről.

 

süti beállítások módosítása