Almás finomság
2017. november 09. írta: Ízelítő

Almás finomság

Ma az egyik családi finomságunk recepjét osztom meg veletek. Nevezzük almás palacsintának, bár inkább almás tócsninak néz ki. 

Hozzávalók 15-20 darabhoz:

  • 6 db nagyobb alma
  • 2 db tojás
  • 6-8 ek liszt (ez függ az almától)
  • 3-4 tk őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 1 ek citrom leve
  • 2 ek zabpehely
  • 1 dl szóda
  • étolaj a sütéshez

A meghámozott almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a tojásokkal, fahéjjal, citromlevével, szódával, liszttel és zabpehellyel összekeverjük, majd 30 percet állni hagyjuk.

si_20171108_212411.jpg

Ezután megolajozott serpenyőbe evőkanállal kis kupacokat rakunk és szétnyomkodjuk. Ha megsült az egyik oldala, akkor óvatosan fordítsuk meg.

A kisült palacsinta lágyabb, mint egy amerikai palacsinta az alma miatt. Lehet ízlés szerint liszttel vagy zabpehellyel szilárdítani, de nem érdemes. Nem kell attól félni, hogy szétesik, mert kihűlt állapotban szilárd lesz.

Legfinomabb langyosan egy kicsi mézzel vagy juharsziruppal. A kisütött palacsintákat hűtűben kell tárolni, fogyasztás előtt érdemes megmikrózni. Nálunk a srácok imádják a suliban uzsonnára fogyasztani.

si_20171109_080938.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy like-ot, oszd meg másokkal is, valamint kövess minket a Facebookon, illetve Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről.

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása