Így készíts statisztikát az otthon lévő Lego készleteidről.
2018. január 11. írta: Ízelítő

Így készíts statisztikát az otthon lévő Lego készleteidről.

Ti elgondolkoztatok már azon, hogy mennyi lehet az értéke a gyerekek Legoinak? Milyen figuráitok vannak, vagy hány Lego fejecske lapul a lakásban? Hány darab egyedi vagy nem egyedi Lego elemed van? Melyik Legonak van a legnagyobb értéke? 

Mielőtt belevágsz a saját Lego kalandodba, gyűjtsd össze, hogy milyen Lego szettetek van. Meglepő, hogy a gyerekek a régi vagy új Lego katalógusban minden meglévő szettet meg tudnak mutatni. Ha ezzel megvagytok, akkor regisztráljatok be a www.brickset.com oldalán, majd a kereső mezőbe írjátok be, a meglévő szettek cikkszámát egyesével! A cikkszám beírása után az adott szettről érdekes információkat tudhatsz meg, például milyen figurák vannak benne, milyen elemekből áll. Még azt is megtudhatod, hogy ebben szettedben lévő figura vagy egy-egy különleges elem milyen más szettben található meg. Ami még nagyon jó, hogy az összeszerelési útmutatót is le tudod tölteni.

elemekbrickset.PNGForrás: www.brickset.com

Az oldal jobboldalán további információkat találsz, doboz méretéről, súlyáról, stb. A COLLECTIONS menü alatt kell bejelölni, hogy megvan vagy szeretnéd ezt a szettet.

brickset.PNG

Forrás: www.brickset.com

Ha végeztél, a Lego cikkszámok bevitelével, akkor MY SETS főmenü alatt megnézheted a Legoidról készült statisztikákat. Megtudhatod, hogy például mennyi STAR WARS Legoval rendelkezel, vagy melyik Lego téma a legértékesebb. Külön a Lego figuráidra is le tudsz hívni statisztikát, ami megmutatja, hogy pontosan milyen és mennyi figurád van, vagy az adott emberke melyik szetthez tartozik, és még melyik más szettben található meg. 

brickset1.PNG

Forrás: www.brickset.com

A my collection-owned alatt láthatod, hogy pontosan milyen készleteid vannak, annak mennyi lehet az átlag ára, az oldalon regisztrált emberek közül mennyi embernek van ilyen Legoja, és mennyi ember szeretné ezt a készletet.

dinolego2.PNG

Forrás:www.brickset.com

Hogy miért nagyszerű ez az oldal? Először is le tudod tölteni az építési útmutatókat, majd ez alapján ki tudod gyűjteni az elemeket, ha valamit össze szeretnél építeni. Nagyon érdekes statisztikákat tudsz böngészni. De ami talán a legjobb, hogy az Brickset adatbázisod fel tudod használni a www.rebrickable.com oldalon, ahol meg tudod nézni, hogy a meglévő Legoidból, mi mindent tudsz még összeépíteni. Erről majd a következő posztomban olvashattok. 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy like-ot, oszd meg másokkal is, valamint kövess minket a Facebookon, illetve Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről.

süti beállítások módosítása